Bekend van o.a. RTL4!
1 Energielabel Bedrijfspanden Nederland
Deel
Deel 1energielabel via je sociale netwerken
1energylabel English 1energielabel Friesland

REGEL VANDAAG

Energielabel woning aanvragen

Bij de verkoop of verhuur van uw woning is een energielabel verplicht. Regel een definitief energielabel voor uw woning.

Nieuw energielabel 2021

Vanaf 2021 is het nieuwe energielabel ingegaan, gebaseerd op de NTA8800 Energieprestatie voor gebouwen. Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het wettelijk verplicht om een definitief energielabel voor de woning te regelen.

Bij diverse hypotheekverstrekkers is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor rentekorting op de hypotheek voor energiezuinige woningen. De hypotheekverstrekker zal in dit geval ook om een definitief energielabel vragen.

 

Definitief energielabel aanvragen

 

Heeft u een energielabel nodig voor zakelijk vastgoed? Ook die kunt u nergens zó makkelijk en binnen enkele seconden regelen.

Nu energielabel aanvragen

1. Afspraak maken

Maak een afspraak. Gebruik hiervoor ons online aanmeldformulier op de hoofdpagina.

 

2. Inspectie

Vervolgens zal de inspectie op locatie plaatsvinden. Per pand neemt dit ± 60 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte en of er bouwtekeningen aanwezig zijn.

 

3. Energielabel en advies

De gegevens uit de inspectie zullen op kantoor verder uitgewerkt worden. Daarna melden wij het energielabel af en wordt deze online verstrekt.


Voorbeeld Energielabel

Wil je weten hoe een energielabel is opgebouwd? Download en bekijk hieronder een voorbeeld.

1energielabel.pdf
Tijdstempel: 24-02-2021
Grootte: 1.21 MB

Voor het BRL9500-certificaat verwijzen wij u naar Skgikob

Energielabel voor uw woning

Het Energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het nieuwe energielabel wordt bepaald volgens de NTA8800 Energieprestatie van gebouwen en geeft een veel nauwkeuriger beeld over de energiezuinigheid van uw woning.

Voor 1 januari 2021 diende een woning een Energie-Index te hebben van 0,6 of lager om in aanmerking te komen voor rentekorting op de hypotheek.

Na 2021 wordt er naar een A-label of hoger gekeken. Vraag bij uw hypotheekverstrekker na wat de exacte voorwaarden zijn.

Opname energielabel woning

Voor het bepalen van het energielabel komt onze EP-adviseur bij u langs. Voor een opname moet u rekening houden met een opname van ongeveer 1 à 2 uur. Om het nieuwe energielabel te berekenen is een opname van de woning zelf, door een erkend EP-adviseur noodzakelijk.

Alles moet aantoonbaar zijn

Alle energiebesparende maatregelen die genomen zijn en effect hebben op het energielabel van de woning, moeten aantoonbaar zijn. Dat kan aangetoond worden door middel van:

  • bouwtekeningen
  • facturen
  • bestek