Snelste levering

Door héél Nederland

Geen voorrijkosten

125+ gecertificeerde adviseurs

Vragen?

Hoi, ik heet Julliët, ik help je graag!

 

Energielabels voor Utiliteitsgebouwen

Bij 1energielabel begrijpen we dat energie-efficiëntie niet alleen cruciaal is voor woningen, maar ook van groot belang is voor utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, winkels en industriële complexen. Ontdek hier waarom een energielabel voor utiliteitsgebouwen van essentieel belang is en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van de energieprestaties van uw pand.

Wat is een Energielabel voor Utiliteitsgebouwen?

Een energielabel voor utiliteitsgebouwen is een gestandaardiseerde beoordeling van de energie-efficiëntie en duurzaamheid van uw pand. Het wordt weergegeven in de vorm van kleurgecodeerde letters, variërend van A (zeer energiezuinig) tot G (minder energiezuinig), en biedt waardevolle informatie over het energieverbruik en de milieuvriendelijkheid van uw gebouw.

Waarom is een Energielabel voor Utiliteitsgebouwen Belangrijk?

Een energielabel voor utiliteitsgebouwen is om diverse redenen van essentieel belang:

  1. Efficiëntie en kostenbesparing: het verschaft inzicht in de efficiëntie van uw gebouw, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energie- en operationele kosten.
  2. Vastgoedwaarde: een positief energielabel kan de waarde van uw utiliteitsgebouw verhogen, waardoor het aantrekkelijker wordt voor investeerders en potentiële huurders.
  3. Wettelijke verplichtingen: in sommige landen en regio's zijn energielabels verplicht en moeten ze openbaar worden weergegeven, waardoor het naleven van voorschriften essentieel is om boetes te voorkomen.
  4. Milieubewustzijn: het bevordert milieubewust gedrag en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Hoe kunt u het Energielabel van uw Utiliteitsgebouw Verbeteren?

Bij 1energielabel bieden we professioneel advies en begeleiding om de energie-efficiëntie van uw utiliteitsgebouw te verbeteren. Onze gecertificeerde experts identificeren mogelijkheden voor verbeteringen, zoals betere isolatie, efficiënte HVAC-systemen, verlichtingsoptimalisatie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen ondersteunen bij het realiseren van een energiezuiniger en milieuvriendelijker utiliteitsgebouw. Samen werken we aan een groenere toekomst voor uw pand en onze planeet. Bedankt voor uw vertrouwen in 1energielabel!

Energielabel C voor Kantoren

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen van 100 m2 of groter minimaal energielabel C hebben. Als u minder dan 50% van uw pand als kantoor gebruikt, is deze verplichting niet van toepassing op u.

Bij 1energielabel begrijpen we de impact van duurzaamheid op uw bedrijf. De verplichting voor kantoren om energielabel C te behalen, opent de deur naar een efficiëntere, kostenbesparende toekomst. Wij zijn uw partner om deze overgang soepel te laten verlopen. Laat ons u helpen om aan de normen te voldoen, uw energieprestaties te verbeteren en uw bedrijf te positioneren als een duurzame leider. Samen creëren we een groenere, winstgevendere toekomst voor uw kantoor. Kies voor 1energielabel en maak uw energie-efficiëntie een troef voor succes.

Energielabel D voor retail

Voor horeca- en winkelpanden geldt nu nog niet dezelfde verplichting als voor kantoren, waarvoor minimaal label C verplicht is, maar die lijkt er in 2025 wel aan te komen. De verwachting is dat deze panden op z'n minst label D moeten hebben, zo meldt Locatus op basis van zijn nieuwste onderzoek.

Van alle horeca- en winkelpanden heeft ongeveer twee derde nog geen label, dat zijn bijna 140.000 panden. Procentueel betekent dat een slechtere dekking dan kantoren (bijna 80%) en woningen (50%). De ruim 70.000 panden die dan wel een energielabel hebben, scoren meteen hoog op de ladder.