Snelste levering

Door héél Nederland

Geen voorrijkosten

125+ gecertificeerde adviseurs

Energielabels voor Zorginstellingen

Voldoe aan de Informatieplicht Energiebesparing

 

Als zorginstelling staat u voor de uitdaging om niet alleen hoogwaardige zorg te bieden, maar ook om uw faciliteiten zo efficiënt mogelijk te beheren. Een belangrijk aspect van deze efficiëntie is het beheer van energiebronnen en het verminderen van energiekosten. Dit is waar energielabels en de informatieplicht energiebesparing in beeld komen.

Energie-efficiëntie in de Zorgsector

In de zorgsector is het energieverbruik vaak hoog, met complexe infrastructuur en 24/7 operaties. Het is daarom essentieel om te weten hoe uw instelling presteert op het gebied van energie-efficiëntie. Dit is waar het energielabel van pas komt. Het energielabel geeft een overzichtelijke beoordeling van de energieprestaties van uw gebouw(en). Het varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend), waardoor u snel inzicht krijgt in waar verbeteringen nodig zijn.

Informatieplicht Energiebesparing: Wat houdt het in?

Naast het in kaart brengen van uw energie-efficiëntie met energielabels, moeten zorginstellingen in Nederland ook voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Deze verplichting, opgenomen in de Wet milieubeheer, vereist dat organisaties met een bepaald energieverbruik rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Het doel is om de energie-efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Meer informatie?

Hoe kan 1energielabel helpen?

1energielabel is uw betrouwbare partner in het verkrijgen van energielabels voor uw zorginstelling en het voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Onze professionele diensten omvatten:

  1. Energielabels voor zorginstellingen: onze gecertificeerde experts voeren een grondige energie-audit uit en verstrekken u een geldig energielabel voor uw gebouw(en). Dit label helpt u om uw energie-efficiëntie te begrijpen en te verbeteren.
  2. Advies en ondersteuning: wij staan paraat om u te begeleiden bij het identificeren en implementeren van energiebesparende maatregelen. We helpen u om aan de informatieplicht te voldoen en uw energiekosten te verlagen.
  3. Rapportage: met onze deskundige rapportage bent u volledig in lijn met de wettelijke eisen. Wij verzorgen de benodigde documentatie voor de informatieplicht energiebesparing, zodat u zich kunt concentreren op uw kerntaak: het verlenen van hoogwaardige zorg.