Snelste levering

Door héél Nederland

Geen voorrijkosten

125+ gecertificeerde adviseurs

Vragen?

Hoi, ik heet Julliët, ik help je graag!

 

Energiebelastingteruggave

voor Meerdere Onroerende Zaken achter één Meter

Bent u eigenaar van meerdere onroerende zaken die worden bediend door slechts één energiemeter? Dan heeft u mogelijk recht op een aanzienlijke energiebelastingteruggave. Bij 1energielabel begrijpen we hoe belangrijk het is om te profiteren van deze mogelijkheid en helpen we u graag om het meeste uit uw energiebesparingen te halen.

Twijfelt u?

Twijfelt u over de situatie van uw pand? Heeft u meerdere huurders in een pand, maar geen meerdere huisnummers op uw WOZ-beschikking? U komt misschien toch in aanmerking. U kunt via ons contactformulier vrijblijvend een scan laten uitvoeren. Eén van onze specialisten zal de situatie bekijken en een inschatting voor u maken.

Waarom Energiebelastingteruggave voor Meerdere Onroerende Zaken?

Energiebelastingteruggave voor meerdere onroerende zaken achter één meter is een financiële stimulans om energie-efficiëntie te bevorderen en milieubewustzijn te belonen. Dit beleid is bedoeld om eigenaren van panden aan te moedigen om energiebesparende maatregelen te nemen, zelfs als ze meerdere gebouwen bedienen met één meter. Het is een manier om de lasten te verlichten voor diegenen die investeren in groene oplossingen en energiezuinige upgrades.

Hoe Werkt het?

Wanneer u meerdere onroerende zaken bezit en bedient via één energiemeter, kunt u in aanmerking komen voor een belastingteruggave op basis van het energieverbruik van uw panden.

Voordelen van Energiebelastingteruggave

Het verkrijgen van energiebelastingteruggave voor meerdere onroerende zaken heeft meerdere voordelen:

  1. Financiële besparingen: u kunt aanzienlijke besparingen realiseren op uw energiekosten, waardoor uw bedrijfsresultaten verbeteren.
  2. Milieuvriendelijkheid: door energie-efficiëntie te bevorderen, draagt u bij aan een duurzamere toekomst en vermindert u uw ecologische voetafdruk.
  3. Concurrentievoordeel: het benutten van energiebelastingteruggave kan uw bedrijf een concurrentievoordeel geven en u onderscheiden van anderen in uw branche.

Hoe Wij U Kunnen Helpen

Bij 1energielabel hebben we ervaren professionals die u kunnen begeleiden bij het aanvragen van energiebelastingteruggave voor meerdere onroerende zaken. We bieden deskundig advies en ondersteuning gedurende het gehele proces, van het verzamelen van benodigde documentatie tot het indienen van de aanvraag.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoeveel u kunt besparen en hoe u kunt profiteren van energiebelastingteruggave voor meerdere onroerende zaken achter één meter. Samen werken we aan een groenere toekomst en financiële voordelen voor uw bedrijf.

1 elektra aansluiting met meerdere WOZ-objecten

U kunt een teruggaaf van energiebelasting aanvragen als achter één elektra-aansluiting meerdere WOZ-objecten zijn aangesloten.

Deze situatie doet zich in de praktijk voor bij een VvE waarbij alle appartementen zijn voorzien via 1 centrale elektra-aansluiting of als er meerdere bedrijfspanden / kantoren / bedrijfsunits achter 1 stroommeter zijn aangesloten.

De overheid ziet energieconsumptie als een basisbehoefte. Om die reden kent men een heffingskorting oftewel vermindering energiebelasting toe. Deze korting geldt echter per verblijfsobject: bv. een appartement, kantoor of vakantiehuis.

Wanneer er via één elektra-aansluiting wordt geleverd, dan ontvangt u van de leverancier maar één keer de heffingskorting, terwijl u daar meerdere keren recht op heeft. In dit geval kan er dus een teruggaaf energiebelasting worden gerealiseerd.

Let hier wel op het feit dat een dergelijk verzoek ook een negatieve invloed heeft op de energiebelasting-staffel waar het verbruik tegen wordt afgerekend. Het kan zelfs zo zijn dat het niet zal leiden tot een teruggaaf, maar juist tot een bijbetaling. Daarom is het belangrijk om de casus vooraf door een expert te laten doorrekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Praktijkvoorbeeld: er is één VvE met honderd appartementen. De wooneenheden hebben geen eigen elektra-aansluitingen en worden voorzien via één grote centrale elektra-aansluiting. Hiervoor ontvangt men jaarlijks een doorbelasting op basis van tussenmeters. In dat geval kan er een teruggaaf energiebelasting worden gerealiseerd.

1 WOZ-object met meerdere aansluitingen

U kunt energiebelasting terugvragen als er voor één WOZ-object meer dan één elektra-aansluiting in gebruik is.

Denk aan een hoofdgebouw met een aansluiting, waarna op later moment een bijgebouw op hetzelfde terrein met een separate aansluiting gerealiseerd is. Een ander voorbeeld is een intern verbonden portiekflat waarbij iedere portiek een eigen meter heeft. In deze situaties bestaat de mogelijkheid om de aansluitingen fiscaal te clusteren.

Dit kan financieel interessant worden op het moment dat het totaalverbruik van alle meters meer dan 10.000 kWh op jaarbasis bedraagt. Dit komt omdat de energiebelasting in schijven is opgebouwd: hoe hoger het verbruik, hoe lager de energiebelasting per kWh. Per WOZ-object hoeft men voor alle aansluitingen slechts één keer de verschillende belastingschijven te doorlopen.

Elke situatie dient apart onderzocht te worden. Wij bieden het onderzoek op basis van 'no cure no pay' aan. Wanneer er een besparing ten behoeve van de betaalde energiebelasting te realiseren is, en uitgevoerd wordt, zal er een percentueel gedeelte van de totale besparing als vergoeding in rekening worden gebracht.

Praktijkvoorbeeld: een horecazaak bestaat uit twee fysiek samengevoegde panden. Ieder pand had haar eigen aansluiting. Inmiddels vormen de panden één WOZ-object in de administratie van de gemeente. Op het moment dat het totaalverbruik van beide meters, in dit specifieke voorbeeld, boven de 19.925 kWh ligt, is het financieel interessant om de aansluitingen fiscaal te clusteren.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Voor bedrijfsverzamelgebouwen komt u mogelijk in aanmerking voor teruggave energiebelasting.

Laat ons een gratis quick scan uitvoeren!

Blokverwarming

Wanneer uw VvE of organisatie gebruikmaakt van blokverwarming, kan zich de mogelijkheid voordoen om ook hier energiebelasting terug te vragen.

Een van de belangrijkste eisen is het verbruik van méér dan 170.000 m³, die specifiek dienst doet voor één aparte ruimte. Ook voor deze casus geldt dat wij de mogelijkheid graag vrijblijvend voor u onderzoeken.

Praktijkvoorbeeld: een algemene ruimte met een zwembad, waarbij het zwembad op zichzelf meer dan 170.000 m³ op jaarbasis verbruikt. Het verbruik hierboven kan afgerekend worden tegen de 2e staffel.