Snelste levering

Door héél Nederland

Geen voorrijkosten

125+ gecertificeerde adviseurs

Vragen?

Hoi, ik heet Julliët, ik help je graag!

 

Energielabels voor vakantieparken

Bent u eigenaar of beheerder van een vakantiepark? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de recente verplichtingen met betrekking tot energielabels.

Waarom een Energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een gebouw. Het helpt niet alleen de energie-efficiëntie te verbeteren, maar ook om bewustwording te creëren omtrent duurzaamheid.

Is een label verplicht?

Voor vakantieparken geldt dat energielabels verplicht zijn, net zoals voor reguliere woningen. Dit is vastgesteld door de overheid als onderdeel van het streven naar een energiezuinige samenleving.

Energielabel vakantiepark via 1energielabel

Voordelen van een Energielabel

Naast de wettelijke verplichting zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een energielabel:

  • Milieubewustzijn: toon uw betrokkenheid bij milieubehoud en duurzaamheid.
  • Energiebesparing: ontvang advies om de energie-efficiëntie van uw accommodatie te verbeteren.
  • Waardeverhoging: een energiezuinige accommodatie kan de waarde ervan verhogen.

Bij 1energielabel begrijpen we het belang van een soepel proces. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het verkrijgen van de vereiste energielabels voor uw vakantiepark.

Verplichting en Handhaving

Vanaf 1 januari 2024 is het verplicht voor eigenaren van vakantieparken om over geldige energielabels te beschikken.

Deze labels dienen beschikbaar te zijn voor potentiële huurders of kopers bij het aanbieden van de accommodatie. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes, dus het is van essentieel belang om tijdig te zorgen voor een up-to-date energielabel.

Hoe verkrijg ik een Energielabel?

Het verkrijgen van een energielabel voor uw vakantiepark of recreatiewoning is eenvoudig. Bij 1energielabel staan we klaar om u te begeleiden door het proces. Onze experts van 1energielabel zullen een grondige inspectie uitvoeren en alle relevante gegevens verzamelen.

Op basis hiervan wordt een energielabel toegekend, variërend van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig). Vervolgens ontvangt u een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor mogelijke verbeteringen. Hiermee voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichting, maar laat je ook zien dat uw accommodatie zich inzet voor een duurzame toekomst.