Snelste levering

Door héél Nederland

Geen voorrijkosten

125+ gecertificeerde adviseurs

Wacht niet langer. Zo geregeld.

Ik ben Fardau en help je graag.

 

Alles wat u moet weten

over Energielabels en BENG-berekeningen voor Nieuwbouw

Welkom bij 1energielabel, uw betrouwbare partner voor alles wat te maken heeft met energie-efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector.

Op deze pagina nemen we u mee door de belangrijke concepten van energielabels en BENG-berekeningen voor nieuwbouwprojecten. Of u nu een bouwer, architect, projectontwikkelaar of gewoon geïnteresseerd bent in energie-efficiëntie, deze informatie is essentieel voor iedereen die betrokken is bij de bouw van duurzame gebouwen.

Wat zijn Energielabels?

Een energielabel geeft een inzicht in de energieprestaties van een gebouw. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend). Een beter energielabel betekent dat een gebouw efficiënter is in termen van energieverbruik, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Energielabels zijn verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw en spelen een cruciale rol bij het informeren van potentiële kopers of huurders over de energiezuinigheid van een pand.

Wat is BENG?

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Dit zijn gebouwen die zeer weinig energie verbruiken voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water, en waarvan het resterende energiegebruik grotendeels wordt gedekt door hernieuwbare energiebronnen. BENG-eisen zijn in Nederland ingevoerd om de energieprestaties van nieuwe gebouwen te verbeteren en bij te dragen aan de doelstellingen voor CO2-reductie.

Waarom Energielabels en BENG-belangrijk zijn

Duurzaamheid is de toekomst van de bouwsector. Een beter energielabel verhoogt niet alleen de waarde van uw vastgoed, maar helpt ook de CO2-uitstoot te verminderen en draagt bij aan een gezonder milieu. BENG zorgt ervoor dat nieuwe gebouwen minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd en de energiekosten worden verlaagd.

Neem contact op

Bij 1energielabel zijn we gepassioneerd over duurzaamheid in de bouwsector. We staan klaar om u te helpen met energielabels, BENG-berekeningen en alle aspecten van energie-efficiëntie in uw nieuwbouwprojecten. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en een duurzame toekomst!

Wilt u meer weten over energielabels, BENG of hoe we u kunnen ondersteunen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de toekomst van duurzaam bouwen vormgeven.